joi, 17 mai 2012

Cum să nu îți faci concurență!


Atunci când decizi să devii antreprenor și ai o linie de producție, trebuie să știi exact care îți este concurența. Și mai mult decât atât, trebuie sa fii un bun manager și să nu îți creezi singur concurență.
Un exemplu este Dacia Lodgy, noul model Renault-Dacia, produs în Maroc. Uzina Dacia Pitești se închide a doua oară în acest an. "Dusterul", se vinde tot mai prost, mai ales în Europa și forțează producătorul de automobile să-și oprească 3 zile producția, pentru că stocurile de mașini cresc de la o zi la altă.
Concurența vine de unde nu se aștepta nimeni: noul model Lodgy afectează cea mai vândută mașină făcută la Pitesti, Dusterul. În data de 19, 20 iunie și 2 iulie porțile fabricii din Mioveni rămân închise și nicio mașină nu va ieși de pe liniile de montaj.
"Lipsa de comenzi face să nu avem de lucru. Aceasta este o măsura doar temporară cu întreruperea, dacă comenzile vor scădea vor trebui luate și alte măsuri, de reducere a programului, de disponibilizări și așa mai departe.", Nicolae Pavelescu, lider Sindicatul Automobile Dacia.
Producția de Dacia Duster a scăzut cu 8 la sută, iar exporturile cu 11, la sub 60 de mii de mașini, comparativ cu 67 de mii în primele 5 luni ale anului trecut. Dacia a mărit în schimb producția la Logan cu 27 la sută și la Sandero cu 5 la sută. Și asta pentru că a majorat exporturile acestor două modele, în varianta cu motor de 1,5 litri Euro 4, în țări din afara Uniunii Europene, unde norma de poluare Euro 5 nu este obligatorie.
Dar măsura nu a fost suficientă pentru a compensa scăderea exporturilor către vestul Europei, dar și a celor interne, odată cu epuizarea voucherelor din programul Rabla. Din fericire, oficialii au anunțat astăzi că vor prelungi programul de înnoire a parcului auto.
"Programul rabla va continua astfel încât să fie puse pe piața 15.000 de tichete pentru persoane fizice începând cu 1 iulie.", a declarat Ministrul Mediului, Rovana Plumb.

-----------------------
 http://www.vtmauto.ro/
 VTM Auto
contact@vmtauto.ro
0733.193.500
 ~[Pasiunea ca stil de viață!~

marți, 1 mai 2012

Prima companie de coaching auto

Prima companie de coaching si consultanta in domeniul auto este VTM AUTO!
Practic, misiunea noastra este aceea de a oferi sprijin tuturor conducatorilor auto in stabilirea obiectivelor de performanta pentru masina lor si in indeplinirea acestora.
Viziune: pentru ca masina nu are nevoie doar de revizii si pentru ca ne-am saturat de service-uri si magazine care ne conving ca avem nevoie sa dam multi bani pe putine piese, vrem sa implementam un nou sistem al calitatii in domeniu!
-----------------------
 http://www.vtmauto.ro/
 VTM Auto
contact@vmtauto.ro
0733.193.500
 ~[Pasiunea ca stil de viață!~