joi, 12 august 2010

Vindem bicicleta

Bicicleta FULL SUSPENSION MERIDA AM400D, este o bicicleta ideala pt All-Mountain, XC si Freeride usor.


Am achizitionat-o acum 2 ani de la BikeXCS, acest lucru se poate confirma cu factura.

Aproape toate piesele au fost schimbate in acesti 2 ani(adica furca, frane, roti complete, sa, cabluri si camasi Jagwire, shock, rulment pedalier, pedale):

Cadru: Merida AM 400D, gri mat, cursa cadru 125mm, Shock X-Fusion Glyde pe arc(am 2 arcuri la el, schimbat ulei la el in primavara), cuvete pe rulmet, tija sa & colier X-mission Comp, sa WTB PureV camo. La cadru am schimbat toti rulmentii cu unii italienesti(cea mai buna calitate pe piata). Cadru este de 17', este bun de la 1,65 pana la 1,90m.

Furca: SR Suntour RUX, 150mm cursa, neagra, are arc si preload pe aer, reglaj rebound pe baie de ulei deschisa(necesita mai putina ingrijire si nu are ce sa se strice la ea), suporta disc pana la 205mm, ulei schimbat in primavara.

Roti: jante Sun Rims Double Track sleeved Camo, spite&nipluri DT negre, butuci Formula 2/4 rulmenti.

Anvelope: Schwalbe Muddy Mary 26*2,5 SuperTacky, cu camere Rubena de DH, 26*2.5->3. Mai am un set de anvelope WTB Stout 2.3,, talon Schwalbe.

Frane: Hayes Stroker Trail(cele cu reglaj la maneta si placute mai mari), gri, discuri de 185mm fata&spate.

Schimbatoare: Shimano fata: Deore tragere dubla; spate: Deore, negru; manete: Deore Dual-trigger, negre.

Pinioane: Shimano Deore 9 --> 11-34 dinti;

Angrenaj & Butuc & Pedale: FSA DynaDrive 22-32-44 dinti, foi detasabile, negre si butuc pedalier pe rulmenti VP-Components; pedale VP-Components negre cu suruburi detasabile pt grip.

Cabluri & Camasi & Capete Jagwire.

Pipa & Ghidon: X-Mission Comp(este brandul Merida), ghidonul are 660mm; mansoane X-Mission Comp.

Far + Stop Trelock.

Vitezometru Wireless Trelock.

Momentan bicicleta se vinde doar intreaga, dar pt o oferta buna se si dezmembreaza(putem comunica prin mesaje private)

Motivul vanzarii: Nu mai am timp de plimbari sau ture la munte si vreau sa-mi iau un motor.

Pretul Unei biciclete cu echipare asemanatoare depaseste 5000ron, si cum aceasta bicicleta este in stare perfecta de functionare si optica pretul este de 3800 RON!!!Pret Usor negociabil!!! Spor la VTM!

joi, 1 iulie 2010

Vesti bune pentru VTM: Prima harta de cicloturism din Romania, lansata la Cluj

Pentru impatimitii de trasee montane, Editura cartografica Schubert&Franzke a lansat prima harta de cicloturism si trasee montane din Romania. Aceasta include 100 de trasee pentru bicicleta din jurul Clujului si al Masivului Gilau. Radu Mititeanu, autorul traseelor, a actualizat continutul hartii, realizand, in 2008-2010, strabatand cele 20 de trasee pe sosea si cele 80 montane.

Astfel, ciclistii pot realiza o excursie de o zi, pe trasee totalizand aproape 5000 de km cu 84.000 m diferenta de nivel. Traseele sunt nemarcate in teren si au fost alese doar drumuri carosabile sau de caruta, evitand sectiuni "tehnice". Astfel e nevoie de putin simt al orientarii, folosind eventual busola sau un GPS cu un track presetat, dar nici indicatiile localnicilor nu sunt de neglijat.


Fiecare traseu este descris pe scurt si contine o legenda pentru a putea observa dintr-o privire caracteristicile traseului. Se arata gradul de dificultate (usor, mediu, dificil), tipul de drum (sosea sau munte), daca poate fi parcurs in ambele sensuri sau doar in sensul descris, daca contine doar un urcus sau mai multe, lungimea traseului, diferenta de nivel pozitiva si nu in ultimul rand este aratat in procente cat la suta contine asfalt, macadam, pamant sau iarba.

Spor la VTM!

miercuri, 30 iunie 2010

Si altii ca noi?

Dupa cum spuneam intr-un post anterior, un hobby in comun strange o relatie, ei bine, nu suntem singurii care cred acest lucru.


Ei sunt prietenii nostri si au aceeasi pasiune: mersul pe bicicleta. Pentru ei, drumetiile montane, in viteza la vale, cu aparatul pe umar si bicicleta, ei bine, intre picioare, sunt mai mult decat o pasiune. A devenit chiar un mod de a trai.

Spor la VTM!

Poze cu modele noastre de... biciclete dar si.... fete

Dupa cum am promis, mai multe poze cu fete!

Vor mai fi si altele, asadar, ramaneti pe canal!

Spor la VTM!

marți, 29 iunie 2010

Ce vreau de la acest blog?

Pentru ca stiu cat de greu este cand incepe sa iti place ceva, dar nu ai destule cunostinte in domeniu, m-am gandit sa vin in ajutorul tuturor celor care impartasesc aceeasi pasiune.
Pentru ca un hobby in comun strange legaturile, asa cum s-a intamplat cu mine si cu iubita mea, va stau la dispozitie cu sfaturi despre ingrijire si performanta bicicletei dumneavostra, cu noutati in materie de import sau de fabricatie, cu update al ultimelor evenimente.
Puteti oricand sa contribuiti, daca detineti informatii pe care vrei sa le impartasiti tuturor.

Daca doriti sa aflati altceva decat ce e pe site, puteti sa dati un comment sau email.

PS: Nu-i asa ca fetele sunt frumoase? Promit un update cu mai multe poze: mai multe biciclete, mai multe explicatii si, bineinteles, mai multe fete.

Spor la VTM!

De ce VTM Bikes?

VTM Bikes - Viteza pe Teren Montan, dar de data aceasta - pe biciclete.
Ideea mi-a venit cu ceva timp in urma, cand descopeream pentru prima oara viteza, mergand cu bicicleta la munte. Ulterior, am dat examenul pentru carnet de sofer si am gustat viteza cu masina.
VTM, un tip de curse pe care eu il ador, se transforma in acest blog intr-o pasiune, pe care vreau sa o impartasesc si cu ceilalti impatimiti ai acestui sport.
Simtiti-va liberi sa comentati oricand.

Spor la VTM!